Viikkokatsaus Noora K.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Noora K:n viikko alkoi pienimuotoisella stressinpoistoharjoituksella. Toin PINGistä mukanani tuollaiset stressinhallintakortit, joissa on ihan päteviä neuvoja. Lumisateisena maanantaiaamuna (aloin itkeä, kun avasin kaihtimet) päätin toteuttaa kohdan ”valitse positiiviset sanat”. Se ei ollut ihan helppoa, kun räntää tuli vaakaan ja bussipysäkiltä toimistolle kävellessä tuuli meinasi viedä sateenvarjon kädestä ja hupun päästä. Toinen, erittäin käytännönläheinen kikka, jolla voi rauhoittaa itsensä, on seuraava: hengitä sisään niin, että lasket neljään ja ulos niin, että lasket kahdeksaan. Tähän on jo pakko keskittyä ja se oikeasti toimii. Tämän opin mieheltäni.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Taikatemppua tarvittiin taas, kun lähdin tiistaina räntää uhmaten lenkille ja onnistuin hiukan eksymään. Lopulta löysin tien kohti kotia ja se olikin sitten sellainen reitti, että ensin upposin polviani myöten mutalöllöön ja sen jälkeen vesisohjoon. Hyvä tietysti noin päin, mutta siinä vaiheessa, kun mutaa oli kasvoissa saakka, kiroilin ja raivosin ääneen. Yksi kehityskohteistani tälle vuodelle saa kyllä olla se, miten suhtaudun säähän. Sille ei mitään voi ja siitä on turha kiukutella. Kuitenkin huomaan todella usein, että annan säätilan vaikuttaa mielialaani.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Tehty lenkki on silti aina tehty lenkki ja viimeistään siinä vaiheessa, kun luin uutta Gloriaa iltapalan ääressä, tuntui jo tosi hyvältä.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Seuraavana iltana katsoin tosin parhaaksi syödä jäätelöä, bloggailla ja passata lenkin.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Jos tämä viikko oli säältään ankea, niin onneksi lähestyvä pitkä viikonloppu toi muuten kivaa fiilistä. Minulla ei vielä tänä vuonna ollut talvilomaa, joten pieni breikki tuntui todella tervetulleelta. Suoritin siis viikonlopunaloitusrutiinini Stockalla jo torstaina ja nautin joka hetkestä. Stockan Herkku on yksi suosikkipaikkojani Helsingissä. Vaikka se on usein aivan täyteen ammuttu, niin siellä on silti mukavaa kierrellä. Paikkaan liittyy muutenkin paljon lapsuusmuistoja. Minulla oli ala-asteikäisenä tapana ajaa aina silloin tällöin koulun jälkeen bussilla famun luokse Lauttasaareen. Ensin kävimme pankissa nostamassa rahaa, sitten lähdimme Stockmannille humputtelemaan ja lopuksi juotiin aina leivoskahvit Argos-hallissa.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Viikonloppuun on mahtunut hitaita aamupaloja ja veneen keväthuollon aloitus. Tänä vuonna (ellei nyt jotain ihan yllättävää tapahdu) ei ole ohjelmassa mitään kovin isoja hommia vaan ihan perustekemistä. Olemme nyt vaihtaneet öljyt koneeseen, putsanneet pentterin ja laittaneet sen tavarat paikoilleen ja täyttäneet tyhjentyneitä fendareita. Olemme vieneet veneelle jo paljon tarvikkeita ja mies vetäisi vähän venelakkaa puisiin knaapeihin. Näyttää siltä, että syksyllä tehty kaikkien pintojen etikalla pyyhkiminen on taas pitänyt homeen loitolla ja kaikki näytti tosi siistiltä. Feni oli myös niin puhdas, että ensi viikonloppuna pääsemme suoraan vahaamaan sitä. Veneemme on meillä nyt viidettä kesää ja tunnemme sen jo aika läpikotaisin, huoltoa on siis aina vain kivempi ja helpompi tehdä.

Processed with VSCOcam with b1 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Viimeisetkin jäät lähtevät telakan edustalta varmasti pian.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Sisähalli on kyllä ollut todella hyvä juttu. Talvet menevät ilman stressiä, vaikka mitkä myrskyt pauhaisivat. Loviisaan ajaa meiltä uuden moottoritienpätkän valmistuttua noin kolmessa vartissa, joten matka venettä taputtelemaan ei ole liian pitkä. Keväällä on kiva aloittaa kausi juuri sopivanmittaisella siirtopurjehduksella. Kun leppoisasti ottaa, retkellä viipyy pari päivää, eikä tarvitse hosua narut kireällä. Olemme usein yöpyneet miehen työpaikan venekerhon saaressa ja viime syksynä löytyi toinen suosikki, Byön, joka oli aivan uskomattoman suojaisa. Merellä tuuli 13 m/s, mutta satamassa oli ihan tyyntä. Suosittelen lämpimästi!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Olemme ehtineet viikonloppuna vaikka mitä. Perjantaina raivasin vihdoin saunan, joka oli edelleen remontin jäljiltä romuvarastona ja eilen pääsimme venepäivän päätteeksi saunaan. Haimme myös paluumatkalla Loviisasta olohuoneen uuden kalusteen, jipii! Sain melkoisen sisustusinspiraatiopuuskan, kun vierailimme ystäviemme luona. Rouva on sisustussuunnittelija (jota olen muuten assaroinut ammoisina aikoina) ja hänellä on muutaman brändin maahantuonti. Tilasin Nordalin penkin hänen kauttaan ja samalla pääsin ihailemaan perheen uutta kotia, joka oli varmasti Suomen ihanin omakotitalo. Kutsuimme itsemme kylään pikapuoliin, ehkä saan napata talosta kuvia teidänkin iloksenne. Itse sain ainakin roppakaupalla ideoita, joita ajattelin alkaa toteuttaa saman tien. There’s no time like the present. Heippa siis, minä lähden möpleeraamaan. Miten mahtavaa, että on yksi ekstrapäivä nyt vielä vapaata, niin saan pyöritellä huonekaluja sydämeni kyllyydestä.

Mainokset

5 comments

 1. Loviisassa kannattaa vierailla myös kesällä, kun kaupunki herää henkiin kauniiksi pikkukaupungiksi turisteineen. 🙂

  Tykkää

  1. Joo, mä olenkin monta kertaa ajatellut, että pitäisi. Tänä vuonna ajateltiin pyöriä kesälomalla itäisellä Suomenlahdella, joten ehkä jo tänä vuonna. 🙂

   Tykkää

   1. Elokuun LWT-päivät ovat kokemisen arvoiset! 🙂 Ihanat kodit avaavat ovensa yleisölle jne jne.

    Tykkää

 2. Moi , oli niin kiva lukea noista sinun ja isoäidin Stockan retkistä, Itse kävin edesmeneen isoäitini kanssa sekä Tampereen Stcokalla ja Helsinkiin muutettuamme traditioi jatkui täällä niin kauan kun isoäiti jaksoi lähteä liikkeelle.
  Tosin me kävimme drikeillä :=) Argos-hallissa.
  Paula

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s