Lompakon häädieetti

Noora H.

Jos viime aikoina joku on tullut harvinaisen selväksi, niin se, että häiden järjestäminen pääkaupunkiseudulla ei ole halpaa lystiä. Pelkästään juhlapaikan vuokraan menee helposti yli tonni eikä hintaan sisälly pitopalvelua. Ja tietysti olisi mukavaa, jos häissä olisi myös hääpuku, musiikkia ja valokuvaaja. Häiden kustannukset nousevat siis helposti useisiin tuhansiin euroihin ja prinsessahäiden järjestäminen saattaa vaatia pienen yksiön käsirahan veroisen summan.

Häitä ei voi hyvällä tahdollakaan sanoa erinomaiseksi sijoituskohteeksi, sillä Hollywood-julkkiksia lukuunottamatta kukaan tuskin tienaa häillään. Häät ovat kuitenkin monelle elämän tärkein juhla, joka muistetaan lopun ikää. Ja ihan kaikkea, esimerkiksi muistoja, ei voi mitata rahassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rakkautta voi tietysti juhlia myös pienimuotoisemmin. Vanhempieni hääjuhla oli pari tuntia kestävä tyylikäs cocktail-tilaisuus, jossa hääpuvun virkaa toimitti valkoinen kotelomekko ja musisoinnista vastasivat muusikkoystävät. Vanhempani suuntasivat juhlista heti häämatkalle, mutta vieraiden bileet jatkuivat iltamyöhään ja juhlia kiiteltiin kovasti jälkikäteen.

Vaikka välillä salaa haaveilemme naimisiinmenosta Las Vegasissa (marraskuussa tähän olisi mahdollisuus), niin haluamme kuitenkin juhlia häitä kavereiden ja suvun kesken. Alustavasti meillä on vieraslistalla noin 80 henkeä ja semmoiselle porukalle häiden järjestäminen tietysti maksaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rikoin heti hääblogien lukemista koskevan lupauksen ja blogeja selatessa vastaan on tullut juhlia, joissa puvut maksavat tuhansia euroja ja niitä on parhaimmillaan kaksi. Vieraita viihdyttää bändin lisäksi dj ja seuraavana aamuna avataan hurjan kalliita huomenlahjoja. Tämä kaikki hämmentää ja pohdin miehelleni ääneen, miten ihmisillä on varaa järjestää noin massiivia häitä? Harvassa blogissa on tähän vastausta.

Alla hieman meidän säästösuunnitelmia ja mistä olemme valmiita tinkimään.

1. Häitä varten ei oteta lainaa
Yllättävän moni ottaa lainaa häitä varten ja bileitä saatetaan maksaa vielä useita vuosia myöhemmin. Meille oli itsestään selvää, että häihin säästetään emmekä tyhjennä säästötilin puskuria niihin. Juteltuamme häistä ja vierasmäärästä loimme alustavan budjetin ja säästösuunnitelman, joiden avulla häiden pitäisi olla mahdolliset ensi vuoden toukokuussa. Ja jos säästöjä ei ole tarpeeksi, niin sitten häitä siirretään.

2. Myös ennen häitä on elämää
Reissut, ruoka ja ravintolat. Meille tärkeä pyhäkolminaisuus. Häiden vuoksi ei kannata luopua kokonaan normaalista elämästä ja elää vuotta pelkillä makaroneilla ja ketsupilla, johan siinä kärsii parisuhdekin. Mutta ulkona syömistä voi vähentää, reissuissa voi yöpyä hostelleissa ja turhat shoppailut voi karsia kokonaan.

3. Musiikki, ruoka ja paikka tekevät juhlan
Jos rakastamme arjessa hyvää ruokaa ja kuuntelemme paljon musiikkia, niin on selvää, että nämä elementit ovat myös häissä meille tärkeitä. Juhlapaikalla on myös merkitystä, toivomme, että löytäisimme paikan jossa koko hääporukka voisi olla samassa tilassa. Ja kun paikka on nätti jo itsessään, niin voi säästää koristeluissa.

4. Askartelua inhoava ei näpertele häihinkään
Ompelukone on vihollisena, olen liimannut sormeni yhteen enkä osaa leikata suoraan. Näpertely ei ole lainkaan minun juttuni ja vaikka vieraat todennäköisesti pitäisivät tekeleitä hellyyttävinä, niin jätän askartelut taitavammille. Meiltä jää myös painetut kutsu- ja ohjelmakortit sekä hääkarkit väliin. Jos jostain pitää säästää, niin säästetään nyt sitten vaikka näistä.

5. Jotain vanhaa voi olla myös hääpuku
Yritän vimmatusti löytää käytettyä tai alessa olevaa hääpukua. Mieluiten juhlisin 40- tai 50-luvun vintage-mekossa, mutta niiden hinnat ovat uusiakin hääpukuja korkeampia. Netistä löytyy yllättävän isot käytettyjen hääpukujen markkinat ja minua ei haittaisi lainkaan juhlia kerran käytetyssä mekossa. Päin vastoin, jos jollain toisella on ollut onnistunut ja ihana päivä hääpuvussa, niin sellaista pukuahan on ilo käyttää.

Tällaisella hääsuunnitelmalla mennään täällä. Millainen budjetti teillä oli ja mistä tingitte? Postauksen kuvituksena sellaisia asioita, joita hääsäästökuuri tulee rajoittamaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mainokset

61 comments

 1. Hei vielä! Töölössä on yksi liike jossa myydään miesten ja erityisesti naisten vintage mekkoja, kenkä jne. Hinnat oli mielestäni älyttömän halpoja! Liike on todella kaunis kaksikerroksinen ja myyjänä todella elegantti nainen. Ystäväni löysi sieltä mm.sellaisen ihanan pitsimekon johon teetti ompelijalla alusmekon. Liikkeessä on sellaonen tunnelma että siellä voi kuvata elokuvia viimevuosisadan ajoista.

  Tykkää

  1. Totta, Penny Lanesta voisi löytyä kiva mekko. Putiikki on ihana! Pitääkin käydä tutkimassa heidän valikoimaansa. Toinen hyvä voisi olla Play it again Sam Krunassa.

   Tykkää

 2. Huomenta ja mukavaa alkanutta viikkoa!

  Omista häistäni on jonkin verran aikaa, mutta hyvin samanlaisia ajatuksia meilläkin oli. Mekään emme ottaneet lainaa vaan katoimme kulut säästämällä. Vanhempamme osallistuivat jonkin verran, mutta eivät millään valtaisalla osalla kuitenkaan. Meillä oli ravintolahäät, joten emme voineet säästää tarjoiluista ostamalla omat juomat. Toisaalta silloin ei ollut tilanvuokraa, tarjoilijoita, asitoita tai siivousta hoidettavana. Mielestäni hintaero ei ollutkaan loppujen lopuksi niin valtaisa.

  Vaikka mekin koetimme elää normaalia elämää ennen häitä, mietin kyllä ainakin viimeisen puoli vuotta ennen häitä jokaisen isomman ostoksen kohdalla, että haluanko tämän todella vai käyttäisinkö rahan sittenkin häihin/häämatkaan?

  Me säästimme vieraiden kuljetuksesta kirkon ja hääpaikan välillä, koska se oli kävelymatka (valitsimme paikat osin tämän takia). Ostin joitakin omia tilpehöörejäni ebaysta (se oli silloin vielä oikeasti paljon paljon halvempaa). En ostanut uusia koruja, vaan taisin lainata äidiltäni. Kirkkoon emme ostaneet kukkia ollenkaan, emmekä ostaneet lainkaan huomenlahjoja. Graafikkoystäväni teki kutsumme häälahjaksi. Tällaisistakin ”pikkujutuista” kertyy äkkiä monta tonnia vähemmän säästettävää.

  Joka tapauksessa ihanaa saada tänne häähömpötystä! 🙂

  Tykkää

  1. Ravintolassa häiden järjestäminen olisi kyllä helppoa, joten sekään vaihtoehto ei ole vielä täysin hylätty. Mekin ajattelimme jättää kukat kirkosta pois, siellä ollaan kuitenkin niin vähän aikaa, että ne menisivät ihan hukkaan. 🙂 Kiva kuulla, että hääpostauksista on iloa!

   Tykkää

 3. Aah, ihanaa, tällaisia ”maanläheisiä” hääpostauksia lisää! Ja ylipäänsä hääpostauksia! 😀 Olen itsekin ihmetellyt ihmisten hääbudjetteja, kenellä on varaa laittaa jopa kymmeniä tuhansia yhteen päivään? Ja voimia näperrellä kaikkia yksityiskohtia? Toki hyvä ruoka ja järjestelyt maksavat, mutta rajansa kaikella. Olen itse vilkuillut ihan Zalandolta häämekoksi sopivia kaapuja, aika nättejä saa jo satasella parilla! Joskin vintage-mekko olisi minullakin haaveissa. Ennen kaikkia haluaisin järjestää hyvät kemut, joissa olisi rento ja mukava tunnelma, hyvää ruokaa ja juomaa. Nimim. Omat häät tulossa, kunhan tiedetään, missä kaupungissa asutaan ja on edes vähän rahaa juhlien järjestämiseen…

  Tykkää

  1. Jee, onnittelut tulevista häistä! Meillä on ihan samat ajatukset, tärkeintä on, että juhlissa on kaikilla hauskaa. Jos yksi päivä maksaisi kymmeniätuhansia, niin stressaisin itseni varmaan hengiltä, kun pohtisin tuleeko päivästä varmasti täydellinen. Pientä stressin poikasta on meinaan ollut havaittavissa jo nyt. 😀

   Tykkää

 4. Omista häistä on kesällä jo yhdeksän vuotta, mutta lämpimänä edelleen mielessä. Olin aika nuori silloin, mutta monta asiaa tekisin kyllä edelleen samalla tavalla. Vuokrapuku molemmille oli ehdottomasti parasta mitä valitsimme. Omani oli ollu kerran käytössä, joten sain sen naurettavan edullisella hinnalla. Kertaakaan en ole kaivannut sitä pukua kotona säilytettäväksi. Huntu oli sisareni vanha.

  Ihania hetkiä hääjärjestelyihin.

  Tykkää

  1. Kiitos. 🙂 Pitääkin tutkia myös pukuvuokraamoiden valikoimia, sieltähän voisi löytyä sopiva puku.

   Tykkää

 5. Ihanaa, hääpostaus! Itse olen menossa ensi kesänä naimisiin ja häävalmistelut ovat kovalla tohinalla käynnissä. Hääbudjetti on kyllä se asia mikä on aina välillä saanut mietityttämään, että onko mitään järkeä laittaa lähemmäs kymppitonni häihin. Mutta kaikki vaan maksaa hurjan paljon ja ihan perusasiat saavat hinnan kipuamaan melko korkeaksi. Itse olen myös sitä mieltä, että häitä varten ei oteta lainaa, vaan rahat säästetään etukäteen. On sitten paljon kivempi häiden jälkeen, kun ei tarvitse vuosikausia maksella häiden kustannuksia.

  Meillä tosiaan n. 70 vieraan häät tulevat maksamaan n. 9000€ ja onhan sitä tullut pyydettyä tarjouksia ja pohdittua, miten joissakin jutuissa voisi hieman säästää. Ei olla kuitenkaan haluttu tehdä mitään kovin suuria kompromisseja minkään suhteen, eli varmasti pystyisi monessakin asiassa vähän nipistämään jos olisi pakko. Varmaan koristelu ja kukat on sitten niitä mistä pyrin säästämään. En ole myöskään mikään askartelijatyyppi, joten koristeluna tulee pitkälti toimimaan nätti pöytäkattaus ja kukat. Kukka-asetelmat meinaan tehdä itse ruusuista, nelikoista ja kenties hortensioista. Juhlatila on onneksi sen verran tunnelmallinen jo itsestään, ettei se kovin paljon tilpehööriä kaipaakaan. 🙂

  Tykkää

  1. Hurjasti onnea ja tsemppiä jo etukäteen! Teille tulee varmasti mahtavat häät. 🙂

   Tuo kymppitonni tulee yllättävän helposti kasaan paikasta, puvuista, pitopalvelusta, bändistä ja kuvaajasta. Ei sitä edes tajunnut, ennen kuin alkoi näitä googlailemaan. Meillä tulee onneksi vähän säästöä kukista, kun huipputaitava ystäväni lupasi tehdä hääkimpun häälahjaksi.

   Tykkää

 6. Me vietimme hääjuhlaa viime kesänä. Olimme myös säästäneet n vuoden etukäteen. Vihkiminen oli jo tapahtunut muualla ja halusimme järjestää ystäville ja sukulaisille mahtavat juhlat. Paikkana Merimelojien maja, jonne sai tuoda omat juomat. 90 henkeä. Pitopalvelu vei kustannuksista suurimman osan, mutta oli sen väärti. Juomat haimme lätäkön takaa ja tilasimme netistä. Sormukseni oli jo olemassa, bändi löytyi omasta takaa, kuten muutkin esiintyjät. Innokkaat koristelukaverit koristelivat (en myöskään ole näpertelyihmisiä). Häämekko löytyi n 2-3 kk etsimisen jälkeen koruttomasti lopulta Aleksi 13:sta, käytin sitä ompelijalla, kun helmaa piti saada hieman lisää. Kutsut tein itse ja sain häälahjaksi tutulta painolta painatuksen. Meikkasin itse ja tuttu kampaajaystävä laittoi hiukset. Ilta ja yö jatkoineen oli mahtava, juuri sellainen kuin toivoimme ja molemmat muistelemme juhlia elämämme parhaimpina.

  Ihanaa hääsuunnittelua, nauti ajasta ja onnea teille molemmille!

  Tykkää

  1. Kuulostaa erinomaisilta bileiltä. Onnea vielä näin jälkikäteen! Olen ihan samaa mieltä, hyvään ruokaan kannattaa panostaa. Me olemme vähän miettineet, että josko vaihtaisimme buffetin pääruoan toisiin alkupaloihin. Eli kaikki tarjoilut koostuisivat alkupaloista, joista osa olisi lämpimiä. Ja tietysti riittävästi ruokaa, jotta kaikki tulisivat täyteen. Näin vältyttäisiin siltä blaah-fiilikseltä, joka yleensä aina tulee kun siirrytään alkupaloista noutopöydän pääruokaan.

   Kiitos. 🙂

   Tykkää

 7. Kuulostaa tosi fiksulta, että olette jo itse miettineet ne kohdat, joissa haluatte panostaa ja toisaalta ne, jotka eivät ole niin tärkeät. En itsekään ollut häissämme valmis tuhlaamaan pukuun omaisuuksia ja uskallan väittää, että aika harva edes parin vuoden jälkeen muistaa millainen puku morsiammella oli eli juhlien yleisen onnistumisen kannalta en pitänyt sitä yhtään niin tärkeänä kuin esim. ruokaa tai tilaa. Toki hääpukuun panostaminen voi joillekin olla se juttu ja se heille sallittakoon. 🙂

  Joku ylempänä jo kommentoi, että häät ravintolassa eivät välttämättä ole paljoakaan kallimmat ja itselläni on sama kokemus, ehdottaisin siis ainakin kyselemään tarjouksia muutamasta ravintolastakin! 🙂 Omasta mielestäni tuo on myös se stressittömämpi tapa kun ei tarvitse koordinoida yhteen useampia eri tahoja vaan kaikki tulee samasta paikasta. Ja ainakin omia häitä järjestäessä Helsingissä oli yllättävän vähän mukavia ja kohtuuhintaisia paikkoja, joihin olisi saanut tuoda omat tarjoillut kun taas ihania ravintoloita useita.

  Tykkää

  1. Ravintolat ovat edelleen harkinnassa. Mieheni ei ole koskaan ollut ravintolahäissä ja suhtautuu niihin vähän epäillen. Ehkä saan hänet vielä ylipuhuttua. 🙂

   Minä muistan melko hyvin morsianten hääpuvut, mutta täytyy myöntää, että yhtään kutsua tai ohjelmakorttia en ole säästänyt. Kiitoskutsut ovat sentään tallessa. Sen vuoksi ajattelimme, että niissä voisi säästää eikä niiden välttämättä tarvitse olla painotuotteita.

   Tykkää

 8. Ihanaa, kun jossain blogissa näkee ihan ”jalat maassa” -hääsuunnitelmia. Omat häät aikanaan vedettiin aika pienellä budjetilla ja vuokrattua oli miehen asu + omat asusteet (puvun ostin, ja nyt se on nurkissa viemässä tilaa vaan, hyvin olisi voinut senkin vuokrata). Juhlapaikka ei ollut mikään superhulppea, eräs leirikeskus. Ruoka oli hyvää ja virallisen osuuden (ja osan vieraita poistuttua) jälkeen alkoi railakkaat jatkot, jotka kesti aamuun saakka. Ei askarreltu mitään, eikä tarjottu hääkarkkeja, ja jatkotkin meni ”perunasalaattia, savukalaa, makkaraa ja paljon juomista” -meiningillä ja hauskaa oli.

  Olen nyt jopa pienellä kauhulla, täysi-ikäisten tytärten äitinä, katsonut nykymenoa.. Huh. Taitaisin kyllä tosiaan karata Las Vegasiin, tai sitten pitää samanlaiset rennot bileet edelleen.

  Teidän uusi bloginne on oikein kiva!

  Tykkää

  1. Teillä oli erinomaiset jatkotarjoilut, tuollaiset tarjoilut minäkin järkkäisin jatkoille. Ja kuulostaa muutenkin hyviltä bileiltä. Näistä nykyajan hulppeista häistä tulee vähän paineita ja sitä alkaa pohtimaan, että onko kaikissa hyvissä häissä pakko olla photobooth-koppi ja parin tonnin puku. Mutta ehkä tärkein juttu ovat kuitenkin ne ihmiset ja pitää vain luottaa siihen, että se itselle mieluinen juttu toimii myös vierailla.

   Tosi kiva kuulla, että viihdyt blogin parissa. 🙂

   Tykkää

 9. Meidän häistä on jo sen reilut 15 vuotta, oltiin niin nuoria ja molemmat opiskelijoita että vanhemmat osallistui isoilta osin kuluihin. Mut samantyyppisiä ajatuksia häiden rahankäytöstä minullakin on. Eniten panostettiin sormukseen, koska se on ikuinen. Teetin hääpuvun itselleni, mutta se jäi liikkeeseen vuokrattavaksi, joten oli aika edullinen kokonaisuus. Hääkimpun kanssa ei hintalappua katsottu, vaan valittiin ns. minun näköinen. Meidän hääpaikkaan sai tuoda ruokia itse, osa tuli valmiina paikan puolesta. (Sen laskun maksoi isä, kiitos vaan vielä kerran!) Molempien sukujen arvomaailman vuoksi alkoa ei tarjoiltu kuin tervetuliaismaljat. Emme ole musaihmisiä, joten siinäkin säästyi.

  Jos menisin uusiin naimisiin, panostaisin sormukseen, hääkuvaukseen ja -matkaan. Koristelisin minimaalisesti mutta linjakkaasti. Toisiin naimisiin menisin silkkisessä kotelomekossa.

  Tässä se exel saattaa olla ihan paikallaan. 😉

  Tykkää

  1. Sormuksiin mekin panostimme. Minulle tulee vain yksi sormus, sillä en oikein osaa käyttää koruja, mutta se yksi onkin sitten todella mieluisa. Valokuvaaja on myös tärkeä, koska kuvia tulee varmaan katsottua elämän aikana useampaankin otteeseen. Löysin yhden todella kivan, mutta se kuvaaja oli tietysti kaikista kalleimmasta päästä. Pitää tutkia, josko löytyisi saman tyylisiä mutta edullisempia.

   Tykkää

 10. Valtavan paljon onnea kihlautumisen johdosta! 🙂

  Meidän häitä juhlitaan myös vuonna 2016, mutta vasta loppukesällä. Suunnitelmat ovat alkaneet muodostua hyvissä ajoin, ja esimerkiksi tilan varasimme jo vuosi sitten. Toinen asia johon haluamme panostaa, on valokuvaaja. Nämä kaksi onkin siis jo lyöty lukkoon, muita vielä makustellaan ja vertaillaan. Ruuan suhteen olemme tietyllä tapaa tarkkoja; haluamme sen olevan maittavaa ja sitä on oltava riittävästi. Mutta mitään kovin erikoista emme kuitenkaan kaipaa. Pian voisikin olla ajankohtaista perehtyä eri cateringeihin.

  Asioita joista yritämme tinkiä ovat puvut (mies todennäköisesti juhlii omassa puvussaan, johon satsasimme jokin aika sitten ja minä yritän löytää käytetyn tai vuokrata), koristelut ja musiikki. Tai no, musiikin on oltava hyvää, mutta se on järjestettävissä huokeasti itse tilaan kuuluvien hyvien äänentoistojärjestelmien kautta.

  Häiden rahoituksen suhteen olemme ehdottomasti teidän kanssa samoilla linjoilla: lainaa ei oteta! Aiomme verottaa säästötilin kertymiä kohtuudella ja säästää vielä sen minkä kohtuullisen helposti pystymme. Se summa ei kylläkään ole kovin merkittävä kun häihin asti koko ajan jompi kumpi vanhemmista on lasten kanssa kotona. Mutta toisaalta, eipä meidän arjen kulutkaan ole kovin suuret, kun ennen häitä ei ole tarkoitus sen suuremmin matkailla tai tehdä muita merkittäviä hankintoja (vaihtaa asuntoa, autoa tms).

  Vaikka koko blogi on kyllä hyvin mieluinen, on hääjutut ajankohtaisuudessaan omia suosikkejani! Niitä siis niin paljon kuin vain sielu sietää kirjoittaa! 😉

  Tykkää

  1. Onnea myös teille! Apua, mehän ollaan jo myöhässä, jos teilläkin on jo juhlatila varattuna. 😀
   Meillä säästämiseen tuo vähän haasteita nuo reissut, mutta ehkä niistä selvitään, ei oikein viitsi jättää lentolippuja käyttämättä. Hyvä valokuvaaja on tosi tärkeä. Kenet te otitte kuvaajaksi?

   Tykkää

 11. Häistämme on jo 10 v. aikaa, mutta muistan budjetin olleen 6600€ + sormukset + häät + häämatka. Siihenkin aikaan varsin maltillinen budjetti n. 55 hlön häihin. Hääpaikka oli hutikuussa halvempi kuin touko-elokuussa. Hääpukukankaan sain työpaikan kautta ilmaiseksi, löysin edullisen ompelijan Lahdesta, jossa kävin työmatkapäivinä sovituksissa, sormukset teki kälyni mies, maksoimme vain kullasta ja käytimme yhden vanhan sormuksen kullat sormuksiin.Ostimme ruokatarpeet tukusta, ruoat teki appivanhempien ystävä ja kakun hänen kondiittorityttärensä. Kuvat otti ystävä ja hääautona oli mieheni vanha harrasteauto. Kutsut ja kiitoskortit tulostimme itse. Lahjana saadut työt yms. olisivat tietysti nostaneet hääbudjettia aika lailla jos olisimme maksaneet niistä erikseen. Jostain olisimme varmasti karsineetkin.

  Suurimmat kuluerät olivat ruoan lisäksi juhlapaikan vuokra, bändi, alkoholi ja astiavuokrat. Viinit ja kahvin kanssa tarjottavat liköörit ostin työmatkojen yhteydessä Tallinnasta ja calvadokset toin kahdelta työmatkalta Pariisista käsimatkatavarassa (siihen aikaan vielä mahdollista).

  Koristeet olivat varsin yksinkertaiset; kynttilöitä, sireeninoksia yhden kukan maljakoissa ja paikkakorttina/häämakeisen sijaan pienet likööripullot omalla etiketillä (lapsille sitruunamehua). Ostin Tallinnasta 4 cl votkapulloja, liotimme etiketit/liimasimme omat etiketit tilalle ja maalasimme korkit. Votkasta teimme itse pulloihin sisällöksi limoncello-likööriä.

  Mielestäni hyvä ruoka, musiikki ja vapaa seurustelu tekevät häistä rennot. Ei liikaa aikataulutettua ohjelmaa ja ruokaa ja juomaa pitää olla niin ettei se lopu kesken.

  Tykkää

  1. Vau, teidän häänne kuulostavat mielettömiltä. Etenkin tuo limoncellon tekeminen itse. Olemme molemmat jälkiruokaviinien ystäviä ja harkitsemme jälkiruokaviiniä konjakkien yms. sijaan. Meille ei tule mitään ohjelmaa hääkimpun ja sukkanauhan heittämisen lisäksi.

   Tykkää

 12. Moikka! 🙂 Hääsuunnittelu on ihanaa, ja voisin mennä joka vuosi uudestaan naimisiin ihan siitä ilosta.
  Omasta mielestäni tärkeintä on se, että juhlan elementit tuntuvat teistä kahdesta miellyttäviltä ja saatte olla rentoja ja iloisia! 🙂

  Tykkää

  1. Haha, taidat olla melkoinen hääfani. 🙂 Onhan se kyllä kivaa ja muuttuu varmaan vielä hauskemmaksi, kun saamme juhlapaikan sekä tarjoilut lyötyä lukkoon. Sitten voi hengähtää hieman. Ja ihan samaa mieltä, jos haluamme (kröhöm, haluan) olla rentoa ja iloista seuraa hääpäivänä, niin turha yrittää rakentaa liian mahtipontisia tai itselle vieraalta tuntuvia häitä. 🙂

   Tykkää

 13. Aika samoilla linjoilla meilläkin mennään: ei todellakaan aiota ottaa lainaa juhlia varten, mutta halutaan kuitenkin päivästä sellainen ikimuistoinen ja meidän näköinen. Juhlapaikka ja ruoka ovat meillä ne isoimmat kuluerät, lisäksi panostetaan bändiin ja valokuvaajaan. Säästetään koristeista (meille taitaa tulla vain simppelit valkoiset pöytäliinat, kynttilöitä ja yksinkertaisia kukkia), miehen pukeutumisesta (vanhalla puvulla), sormuksista (molemmille riittää kihlasormukset, joihin panostettiin kihlautuessa), hääautosta, koruista (käytän vanhoja tai lainattuja) yms, juomat haetaan Virosta… Lisäksi äitini on luvannut maksaa minun mekkoni, joten se jää pois meidän maksettavista kuluista. Voi olla, että myymme mekon sitten häiden jälkeen, koska eihän sitä sitten enää tule käytettyä. Ei se häiden järjestäminen silti sen edullisempaa tunnu olevan pääkaupunkiseudun ulkopuolellakaan… Eli kaiken saa kyllä kilpailuttaa ja miettiä, mikä juhlista tekee onnistuneet. Meille se on tärkeät ihmiset, hyvä ruoka ja juoma ja kunnon bändi. Helppoutta järjestämiseen tuo se, että otamme juhlapaikan oman (kehutun) cateringin, jolloin he hoitavat siivouksen, astiat, servetit, pöytäliinat yms kokonaispaketin, jolloin meille jää siitä minimaalisesti stressattavaa.

  Tykkää

  1. Hyvät hääjärjestelyt teillä, onne vielä sinullekin: 🙂 Tosi mukava kuulla, etten ole ainoa, joka päätyy yhteen sormukseen. Se tuntui omalla kohdalla parhaalle ratkaisulle, vaikka joku saattaakin ihmetellä, että eikös sitä nyt kuuluisi olla kaksi sormusta. Kirkon ajaksi sitten vain pois sormesta. 🙂

   Mekin toivomme, että löytäisimme juhlapaikan, jossa ei tarvitsisi stressata koristeluista, kattauksista tai siivouksista. Nekin tuovat yllättävän paljon lisäkuluja, jos kaiken joutuu tilaamaan erikseen.

   Tykkää

 14. Hei, onnea! Mulle kihlaus ja naimisiinmeno oli hurjan romanttista aikaa. Siinä oli kuin jotakin taikaa. Tätä toivon teillekin! 🙂

  Meidän häät oli pienet. Vieraita oli 25, puku löytyi käytettynä 50 eurolla (50-lukumainen tylliunelma), miehellä vanha pukunsa, pitopalvelu maksoi 700 e, sormukset 500 e (toinen sormuksista löytyi antiikkiliikeestä). Sukulainen otti hääkuvat ja tulostimme ne itse.

  Muutimme ulkomaille heti häiden jälkeen ja häämatka hoitui uuden asuinmaan maahanmuuttovirastossa jonottaen, eh.

  Älkää tinkikö kuvista! Tämä on se asia, mikä jälkeen päin on kaduttanut. Sukulainen ei osannutkaan hommaansa ja meillä on vain muutama julkaisukelpoinen otos. 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos paljon Malva! Tässä kihlauksen jälkeisessä ajassa on kyllä jotain taikaa, mekin olemme kinastelleen huomattavasti vähemmän kotitöistä. 😉

   Teidän häät kuulostavat ihanan intiimeiltä, tuollaiset häät voisivatkin olla kivat. Onpas tämä hankalaa, kun hyviä vaihtoehtoja on useita. 🙂

   Tykkää

 15. Hei,
  Valtavasti onnitteluja kihlauksenne johdosta! En muista missä kuussa olitte aikeissa järjestää häitänne, mutta eräs varteenotettava paikka voisi olla ESF:n (Esbo segelförening) Pentalan saaressa rantakalliolla sijaitseva viime kesänä valmistunut Harrys paviljonki. Siellä tämän suuruinen vierasmäärän saisi mahtumaan samaan tilaan esim. kahteen pitkään pöytään ja kesällä käytössä olisi lisäksi suuri terassi. Ruuat ja juomat voi järjestää paikalle itse tai tilata halutessaan viereisestä ravintola Pavenilta (sielläkin järjestetään häitä) http://www.paven.fi. Kuljetus saareen järjestyy myös. Voin antaa halutessasi lisätietoja ja hintoja (ei paha), jos kiinnostaa. Lisäksi eräs ystäväni laittoi juuri muutama päivä sitten fb:iin kuvan hääpuvustaan, jota hän olisi edullisesti myymässä. Siitäkin saat halutessasi lisätietoja. Muista nauttia tuosta kihlausajastanne, se on ihanaa aikaa elämässä 😉

  Tykkää

 16. Mä tingin aikanani siitä, että juhlat eivät olleet kaipaamassani kotikaupungin kirkossa, eikä pukuna ollut muutaman tuhat euroa maksava ihanuus Hesasta. Ei tosin haitannut pätkääkään, koska juhlat olivat kivat ja meidän näköiset.

  Mä tein melkein kaiken itse leivonnan ja ruuan suhteen (tykkään moisesta puuhastelusta) mutta meillä olikin paikalla vain alle 40 henkeä. Kylätalolla juhlittiin ja mekko oli teetetty mutta ei tullut kalliiksi. Sain silti sellaisen kuin halusin (jos ei sitä lähes liian fiiniä Hesan mekkoa oteta huomioon). Kukkakimpun tilasin myös mutta koristekimput sidoin itse pääasiassa luonnonkukista. Muut koristelut hoidin myös itse. Kampauksen ja meikin teki niiden alan ammattilainen ystäväni hieman edullisemmin kuin normaalisti.

  Budjettia ei ollut mutta kaikki saatiin maksettua ilman sen kummempia säästämisiä. Ei siis isot tulot vaan ne pienet menot… 😉 Ainoa asia jonka tekisin toisin liittyy vieraisiin. Kaksi tärkeää jäi kutsumatta, kun luulin etteivät mahtuisi mukaan. No, juhlissa sitten oli juurikin kaksi tyhjää paikkaa ja ne mulle tärkeät kaukana poissa. Höh!

  Tykkää

  1. No näinhän se menee. Pienelläkin budjetilla saa järkättyä tosi kivat kemut, jos näkee vain vähän vaivaa. Teillä on kyllä kaikilla ollut todella hauskan kuuloisia juhlia. 🙂

   Tykkää

 17. Moi, mulla olis yksi hääpaikkavinkki! Juhlittiin omia häitämme Kilta-salissa Kampissa. Paikka näytti aluksi kuvissa ym niin kalliilta että ohitin sen juhlatiloja selaillessani. Sinne ei kuitenkaan pari vuotta sitten ollut tilamaksua ollenkaan, jolloin 1000-2000€ monissa muissa paikoissa tilaan kuuluva summa voitiin käyttää juomiin (jotka on otettava paikan päältä). Tilaa isännöivä Share Catering teki mahtavat ruoat ja viinitkään ei olleet ollenkaan pahan hintaisia. Kannattaa laittaa tarjouspyyntöä menemään, sekin saatiin (kuten kaikki muukin palvelu) tosi nopeaan ja erittäin ystävällisesllä asiakaspalveluasenteella. Paikka oli meidän noin 100 hengelle ihan huippu!

  Tykkää

 18. -Pukuni ompeli häälahjaksi hyvä ystävä, kankaat ostin Villisilkistä (aivan ihania kankaita muuten, jos lähipiiristä löytyy ompelija). Puvun kankaat maksoin omasta pussista. Niihin halusin panostaa, en halunnut satiinipukua vaan aitoa silkkiä. Samoin maksoimme itse sulhasen frakkivuokran. Vuokraamo oli Nam, joka sijaitsee Töölössä. Sieltä sai opiskelija-alea:)

  -Hääpaikkana oli vanha pappila Pirkanmaalla, juhlapaikan vuokra oli kohtuullinen ja paikassa oli oma todella hyvä pitopalvelu. Vanhemmat maksoivat juhlapaikan vuokran ja ruuan 90:lle vieraalle. Kaikki leivonnaiset leivoimme minä ja tuleva mies yhdessä:) Kyllä siinä vispilän varressa vähän otettiin yhteenkin ja sitä oli sitten isäni hauska muistella hääpuheessa…

  -Kutsukortit teimme myös itse, pahvit ostimme jostain askartelukaupasta Punavuoresta. Siellä oli asiakkaiden käytettävissä paperigiljotiini, joten suoraan leikkaaminenkin onnistui 😉 Muutenkin pyrimme tekemään yksinkertaista jälkeä, joten kutsukorttien teko oli helppo nakki. Kauniit pahvit olivat keskeinen idea.

  -Koristeluna oli suoraan puutarhalta (ei kukkakaupasta) ostetut kukat. Muuta ei tarvittu, koska hääpaikka oli niin kaunis ja pitopalvelulla oli kangasservetit. Hääkarkit haettiin Brunbergiltä, niitäkään ei mitenkään koristeltu, vaan laitettiin kivasti tarjolle. Olivat myös teemavärin mukaisia valmiiksi.

  -Kukkakimpun ja tarjoilupöydän kukat hain kukkakaupasta. Vanhemmat maksoivat myös ne.

  -Hääauto oli ystävältä lainassa. Kaasoja ja bestmaneja emme halunneet, tuntui ikävältä ajatukselta valikoida ystävistä joku tehtävään. Yhtä ystävääni pyysin auttelemaan minua matalalla profiililla hääpäivänä.

  -Musiikista vastasivat sukulaiset (ammattilaisia ja alan opiskelijoita)

  -Sormus teetettiin omien suunnitelmien pohjalta, en tiedä onko liikettä enää Johanneksen kirkkoa vastapäätä…mutta kultaseppien hinnoissa oli kyllä eroja.

  -Huomenlahjat sivuutettiin. Tällaiselle feministille vähän liikaa muutenkin se ajatus huomenlahjan takana 😉 😉

  Ihanat häät saa kyllä aikaan kohtuullisellakin budjetilla. Vieraat ne juhlan tunnun kuitenkin lopulta tekevät.

  Tykkää

  1. Voin vain kuvitella, miten kivoja kankaita Villisilkistä löytyy. Harmi, että omasta lähipiiristä ei löydy ompelijoita.

   Kaasojen valinta tuotti minullekin päänvaivaa, tuntui vähän kiusalliselta valita vain pari mahtavien ystävien joukosta. Olisin halunnut kaikki. 😀 Onneksi se, ettei jotain valita kaasoksi ei tarkoita sitä, etteikö hän olisi ihan yhtä läheinen ystävä. Mietin itse valintaa sen kautta, että ketkä lähimmistä ystävistäni viihtyisivät parhaiten kaason roolissa, jossa pitää kuitenkin vähän säätää järjestelyjen ja ohjelman kanssa.

   Tykkää

 19. Heippa, hurjasti onnea, elät elämäsi ihanimpia aikoja!

  Menimme naimisiin 1,5 vuotta sitten 3kk lyhyellä kihlauksella. Siinä ajassa pitopalvelut ja omat juomat -paikat olivat jo menneet, mutta unelmieni hääpaikka – ravintola – sekä kirkko sattuivat käsittämättömällä flaksilla olemaan vapaana. Yllätyin, kun ryhdyin ynnäämään kustannuksia: ravintolahäistä todella kivassa paikassa tuli jopa edullisemmat kuin yhdistelmästä pitopalvelu + paikka + vuokrat + juomaralli…. Tokihan viinit maksoivat enemmän kuin itse tuotuna, mutta ravintolan ammattitaitoa ja palvelua + heidän käyttämiään työtunteja kattamisessa, siivoamisessa, meidän neuvomisessamme ei voinut rahassa mitata. Joten harkitkaa sitäkin vaihtoehtoa, vaikka se kuulostaakin ensikuulemalta kallilta.

  Sain kaasoltani kultaisia neuvoja panostusten kanssa. Hän neuvoi panostamaan sormuksiin ja valokuvaajaan, sillä ne ovat ne kouriintuntuvat muistot, jotka kulkevat mukana pitkälle elämään.

  Onnea!

  Tykkää

  1. Kiitos paljon onnitteluista. 🙂

   Tuo on kyllä totta, että ravintolassa saattaa päästä jopa hieman edullisemmin. Pitää miettiä sitäkin vaihtoehtoa!

   Tykkää

 20. Ai niin, p.s.
  Jos ei tykkää askarrella, siinäkin säästää yllättävän paljon. Koska kyllä ne häät syntyvät ilman sitä tilpehööriäkin, ja näyttävät ainakin omaan makuun tyylikkäämmiltäkin. Ja tästä myös pisteet ravintolalle: pöytien koristukset, kynttilät ja kaikki kattaustarvikkeet kuuluivat hintaan.

  Tykkää

 21. Onnea ison päätöksen johdosta. Elät nyt varmaan onnellisinta aikaa tähän astisessa elämässäsi.
  Itse menin naimisiin vuonna 2001, eli mun vinkit eivät ole enää tätä päivää, mutta ehdottomast vinkki, jota en itse kuunnellut tarpeeksi, tai mitä olen itse huomannut muiden häissä ollessani, opi muiden tekemistä virheistä.
  Sukulaiseni meni 2 v sitten naimisiin ja annoin omasta mielestäni hyviä vinkkejä. Hän ei sitten kuunnellut mitään, ei keneltäkään muiltakaan ja halusi toimia oman pään mukaan, lopputuloksena oli häistä lähti puolet pois heti kakun jälkeen, asiat johtuivat valtaosalta sitä että juhlat järjestettiin ulkona ja kelit eivät suosineet. Myös hyttysistä ei ollut pulaa.

  Meidän häät olivat Astoria-salissa ja sinne sai viedä omat ruuat ja juomat, juomissa oli jotain rajoituksia, mutta niiden mukaan mentiin.
  Meillä oli paljon tee se itse häät, pienellä budjetilla, esim ystäväni teki hääkutsut häälahjaksi, ostin materiaalit ja hän suunnitteli ja hän suunnitteli ja toteutti ne. Kollega oli mennyt naimisiin pari v aikaisemmin ja häneltä oli jäänyt säästöön pöytäkoristeita, antoi ne ja samalla tavalla kopioitiin lisää. Eli ota apu vastaan, jos sitä tyrkytetään.

  Kakut tilattiin lähikonditoriasta, säästin vuoden verran aina puolet lounasseteleistä ja niillä kakut kuitattiin. Olin nähnyt kauniiin puvun hääpukuliikkeen ikkunassa ennen kuin miehestä oli tietoakaan. Kosimisen jälkeen löysin saman puvun myynnissä käytettynä.
  Morsmaikun puvussa oli todella paljon laskoksia ja niitä pystyi helposti kaventamaan tai suurentamaan, eli ei tarvinut olla tietyn kokoinenkaan.

  Vuokraamisesta muistan parikin huonoa puolta, kummankin puvulle tapahtui jotain. Toiset häät olivat pohjanmaalla ja mekkoon tuli paljon pieniä reikiä koska pihalla oli kokko. Kipinöitä oli lentänyt ja mekko oli pakko lunastaa. Toisen pukuun kaatui illan aikana vaikka mitä pientä ja niitä ei saatu pesulassa pois. Yllätys oli kummalleki kuinka kallis vuokrauksesta tuli, kun puku pitikin lunastaa. Ota tästä asiasta selvää ennen kuin laitat nimesi alle.

  Olin muutama vuosi sitten häissä, jossa hääpari oli juuri muuttanut ulkomaille, kummatkin olivat täyttäneet jo 40 v ja kumpikaan ei ollut ensimmäistä kertaa papin edessä. He laittoivat kutsuun tilinumeron, joka on niin tätä päivää. Vaikka kuvittelivat että tunsivat vieraansa hyvin, niin ei ollutkaan. Osa jäi pois häistä sen takia ettei heillä ollut varaa laittaa tilille tarpeeksi rahaa, pientä summaa eivät kehdanneet ja varsinkin kun tästä kuulivat jälkikäteen, otti se tietty hääparia päähän. Vaikka taatusti teillä on tavaraa paljon, on mahdollinen häälahjalista armollisempi tässä puolessa. Enpä usko että tässä maassa on yhtään ihmistä, joka ei tuntisi jotain jolla on tämän päivän tilanne muuttanut omaa taloudellista tilannetta huonompaan suuntaan. Mutta kaikki eivät tuo asioita muiden tietoisuuteen. He sitten valitsevat tarkemmin mihin rahansa käyttävät.

  Me teetettiin sormuset kultasepällä. Itse asiassa minulla oli aika paljon rikkinäisiä kultakoruja lippaassa, yksinäisiä pareja korviksia, samoin anopilta löytyi jotain ja omalta äidiltäni. Vein nämä mukaan kultasepälle ja maksoimme lopulta vain timantin ja työn.
  Fredalla, sarjakuvaliikkeen lähellä on kultaseppä,jossa on ainakin 2 tuttua teettäneet sormuksensa ja ovat olleet hyvin tyytyväisiä. Vaikka sijainti maksaa, liike on luult niin pieni, ettei se ole hinnoissa näkynyt.

  Meidän virheet, asiat jotka tekisin toisin, oli ehdottomasti istumapaikkojen tekeminen uudestaan. Kuvittelin että ihmiset tutustuvat helpolla toisiinsa, tämä ei pidä paikkansa. Kaikilla on mukavempaa, jos ympärillä on tuttuja ihmisiä. Me olemme olleet myös häissä, jossa kukaan ei jutellut meille mitään omassa pöydässään. Heillä oli omat jutut keskenään ja tuntui että olimme mieheni kanssa kaksin ravintolassa. Ihan ok, mutta tuskin häiden tarkoitus.
  Toisissa häissä kun pääsimme pöytään, oli muut jo istumassa. Pöydissä ei ollut istumapaikkoja, oli vaan pöytäkartat, pöydässä oli 2 paikkaa jäljellä, eri puolilla pöytää. Ihmiset eivät todellakaan halunneet vaihtaa paikkaa, vaikka he näkivät että me olemme kaksin ja emme tunteneet ketään muuta = tehtää istumajärjestys.

  Toinen moka oli bändi. Meidän bändi oli ok, päästimme käsistä vaan paremman.

  Tulipahan pitkä kirjoitus….

  Tykkää

  1. Kiitos hurjasti pitkästä ja perusteellisesta kommentista. Tästä sai todella hyviä vinkkejä! Jostain syystä kommenttisi oli päätynyt roskapostiviestien joukkoon, kuten parin muunkin, ja löysin sen vasta tänään. Pahoittelut siis viivästyneestä vastauksesta.

   Ajattelimme itsekin, että laitetaan suosiolla toisilleen tutut samaan pöytään, jotta kaikki viihtyvät häissä mahdollisimman hyvin. Ja kutsuihin saamme todennäköisesti apua huippulahjakkaalta työkaverilta, joka päivätöikseen tekee graafikon hommia. Bändi on vielä haussa, samoin paikka ja pitopalveluja. Mutta sormus löytyy jo ja sen mekin päädyimme teetättämään. 🙂

   Tykkää

 22. Ihanan maanläheisiltä kuulostavat teidän suunnitelmat.
  Meillä oli häät syksyllä ja kustannukset olivat alle 10 000.
  Mekon tilasin Kiinasta. Se on myytävänä 😉 kaunis pitsimekko.
  Säästimme kukissa. Minulla on kimppu ja sulhasella viehe. Pöytiin tuli kukat paikan puolesta ja muuta koristelua meillä ei ollut. Pöydissä numerot samaan tyyliin kuin kutsuissa.
  Tarjosimme vieraille onnittelumaljat, ruokaviinit ja avecin. Baari oli auki ja takaluukut. 🙂
  Sulhasen puku on käytössä nyt myös töissä, joten se olo järkiostos. Ruoka häissä oli todella maukasta ja lisänä meillä oli karkkipöytä.
  Häät eivät olleet pääkaupunkiseudulla. Meidät siviilivihittiin kauniissa hääpaikassa kristallikruunun alla.
  En todellakaan askarrellut.
  Livemusiikki, maukas ruoka, rento tunnelma ja rakkaus sekä ihanat 100 vierasta tekivät meidän häät. This time for good. ❤

  Tykkää

  1. Sinunkin kommenttisi oli päätynyt roskapostin joukkoon, en ymmärrä, miten ne sinne päätyivät. Mutta nyt se on julkaistu. 🙂 Ja ihan sama juttu, meille tulee muutamat kukat ja pöytiin paikkanumerot, that’s it. Eli koristeluissa yritetään säästää.

   Teidän hääjuhla kuulostaa ihanalle. 🙂 Kiitos vielä kivasta kommentista!

   Tykkää

 23. Valokuvaajista suosittelen lämpimästi Nani Annettea. Sivuilta löytyy varmaan pääosin koirakuvia,mutta myös häät ja muut perhejuhlat ovat hänen parhaimmistoaan. Hän ikuisti häämme täydellisesti ja olemme siitä ikuisesti kiitollisia. Sivuilta löytyy varmaan jotain pakettihintoja, mutta kannattaa olla Naniin yhteydessä jos yhtään kiinnostaa. Upean jäljen lisäksi pakko mainita myös erinomaisesta yhteistyöstä ja asiakaspalvelusta, se kun tuntui monelta muulta kuvaajalta unohtuvan.

  Tykkää

  1. Äh, myös tämä löytyi roskapostin joukosta, eli sen vuoksi pääsen julkaisemaan kommentin vasta nyt. Nani Annettea on moni kehunut ja hänellä on kivoja kuvia. Kunhan paikka ja päivämäärä on lyöty lukkoon, niin alan lähettämään ahkerammin tarjouspyyntöjä.

   Tykkää

 24. Ihanan maanläheisiltä kuulostavat teidän suunnitelmat.
  Meillä oli häät syksyllä ja kustannukset olivat alle 10 000.
  Mekon tilasin Kiinasta. Se on myytävänä 😉 kaunis pitsimekko.
  Säästimme kukissa. Minulla on kimppu ja sulhasella viehe. Pöytiin tuli kukat paikan puolesta ja muuta koristelua meillä ei ollut. Pöydissä numerot samaan tyyliin kuin kutsuissa.
  Tarjosimme vieraille onnittelumaljat, ruokaviinit ja avecin. Baari oli auki ja takaluukut. 🙂
  Sulhasen puku on käytössä nyt myös töissä, joten se olo järkiostos. Ruoka häissä oli todella maukasta ja lisänä meillä oli karkkipöytä.
  Häät eivät olleet pääkaupunkiseudulla. Meidät siviilivihittiin kauniissa hääpaikassa kristallikruunun alla.
  En todellakaan askarrellut. Sormukseen ei laitettu omaisuutta. Ja parhaat kuvat otti mieheni tytär, vaikka virallisten kuvien ottajakin oli hommattu.
  Livemusiikki, maukas ruoka, rento tunnelma ja rakkaus sekä ihanat 100 vierasta tekivät meidän häät. This time for good. ❤

  Tykkää

 25. Mielestäni häissä tärkeintä on lämmin, hauska tunnelma, ja sitä ei voi rahalla ostaa. Täytyy myös muistaa, että elämää on häiden jälkeenkin. Kiva, että olet oivaltanut tämän! Kuulin joskus termin ”häiden jälkeinen masennus”, joka kuvastaa aika hauskasti sitä, miten joku on satsannut kaiken yhtä päivää varten. Itse pidimme häät melko maltillisella budjetilla (ravintolassa, noin 35 hlö), ja jälkikäteen päivä on jäänyt mieleen tosi kauniina. Ihanaa häiden järjestelyä!

  Tykkää

  1. Olen myös kuullut häämasennuksesta. Se kuulostaa aika hurjalle:D Käpylän työväentalo sopisi muuten, mutta sieltä joutuu lähtemään aika aikaisin pois.

   Tykkää

 26. Ai niin, käykääpä katsomassa myös Käpylä työväentalo. Paikka ei ole kartano, mutta söpöä Käpylän puutalotunnelmaa kylläkin. Ei taida olla kalleimmasta päästä.

  Liked by 1 henkilö

 27. Onnea vielä kihlautumisesta! 🙂 Me järjestimme muutama vuosi takaperin häät kahden opiskelijan budjetilla. Vuokrasimme seurakunnan vanhan pappilakartanon joen rannasta, jonka upeassa omenapuutarhassa pappi siunasi avioliittomme (olimme menneet naimisiin aiemmin maistraatissa). Juhlapaikan vuokraan kuului astiat sekä liinat, ja oikein toimivan keittiön käyttö. Vieraita paikalla oli viitisenkymmentä. Kaikki ruuat valmisti elintarvikealalla työskentelevä siskoni sekä anoppi, ja hääkakusta vastasi äitini. Muut pikkujutut tehtiin porukalla kuten macaronsit ym. Meillä kävi todella hyvä tuuri, kun kaikki halusivat osallistua järjestelyihin ja antaa panoksensa. Juhlapaikan koristeluna toimivat kauniit kukka-asetelmat (häälahjana kummeiltani) ja yskinkertaiset kynttiläjutut pöydissä. Myös morsiuskimpun ja vieheet kuuluivat tähän lahjaan. Alkoholia emme tarjoilleet juhlissa ollenkaan alkumaljoja lukuunottamatta. Kalleimmaksi osaksi häitä taisi tulla puvut sekä valokuvaaja, ja silti budjetti pysyin noin neljässä tonnissa. Vuosienkin jälkeen näitä opiskelijabudjetin häitä on muisteltu lämmöllä ja erityisesti tunnelma ja hyvä ruoka on jäänyt vieraiden mieleen, kuten toivoimmekin. Olemme edelleen tyytyväisiä bileisiin ja voisin tänäpäivänäkin järjestää samanlaiset kemut! Tsemppiä hääjärjestelyihin! 🙂

  Tykkää

  1. Kuulostaa todella kivoilta häiltä. 🙂 Etenkin omenapuutarha. Se on kyllä etu, jos lähipiiristä löytyy jelppiä tarjoiluihin ja juhlien järjestämiseen.
   Kiitos tsempeistä, ehkä mekin vielä löydämme jonkun kivan paikan.

   Tykkää

 28. Meillä oli häät vuosi sitten Suomenlinnassa. Budjetti (ilman häämatkaa) oli noin 18 000 euroa ja vieraita reilu 100. Kallein osa oli pitopalvelu, joka maksoi noin 7000 euroa. Halusimme kuitenkin panosaa hyvään ruokaan ja ammattitaitoiseen taroiluun. Ruokaan sopivat viinit tilasimme Saksasta (noin 2000 euroa).

  Toiseksi rahaa kului molempien sormuksiin ja hääpukuun, reilut 4500 euroa. Jälkeenpäin ajateltuna puvun olisi voinut vuokrata tai ostaa käytettynä. Toisaalta sain juuri mitoilleni tehdyn unelmien puvun.

  Tykkää

  1. Tuo taitaa olla aika yleinen budjetti nykypäivänä, me yritämme päästä vähän halvemmalla. 🙂 Mutta tottahan se on, että hyvä ruoka ja juoma maksavat väkisinkin jonkin verran.

   Tykkää

 29. Vaikkei lähipiirissä ole ompelijaa, kannnattaa silti harkita puvun teettämistä, varsikin nyt jos alkaa olla näkemys siitä, minkälaisen puvun haluat. Itse teetin pukuni, isäni toi työmatkaltaan Aasiasta (lentoemäntä-ystäviä ehkäpä löytyy???) upeaa silkkiä ja pitsiä, hinta oli mitätön.

  Ennen oli ihan tapana että kaasot poimivat kirkon jälkeen esim penkkirivin päihin sidotut pienet kimput mukaan ja ne laitettiin juhlapaikalla pöydissä valmiina odottaviin pikku pulloihin/vaaseihin – ei kovin aikaa vievä homma.

  Suomen alkoholilainsäädännön/verotuksen tuntien on alkoholi todella iso menoerä, varsinkin ns. hyvissä ruokahäissä, jotka te käsittääkseni haluatte pitää. Tämä on tod näk se ratkaiseva ero kun vertaa hintaa ravintola- ja catering-häiden välillä.

  Tykkää

  1. Hmm, pitää miettiä tuota puvun teetätystä. Helsingissäkin taitaa olla muutamia hääpukuihin erikoistuneita ompelijoita. Ja totta, kyllähän kaasot nappaisivat kimput nopeasti mukaan. Saa nähdä, millaiseen ratkaisuun päädymme koristelujen kanssa. 🙂 Kiitos vielä vinkeistä!

   Tykkää

 30. Kuvaajista suosittelen lämpimästi Nani Annettea. Hän ikuisti häämme niin taitavasti ja kauniisti, olemme siitä ikuisesti kiitollisia. http://naniannette.fi/haakuvaus-wedding-photography/ Lisäksi täytyy antaa pisteet loistavasta yhteistyöstä ja asiakaspalvelusta, se kun tuntui monelta muulta kuvaajalta unohtuvan jo tarjouspyyntövaiheessa! Sivuilta löytyy varmaan pakettihintoja, mutta kannattaa ehdottomasti olla Naniin yhteydessä jos hänen työnsä yhtään miellyttää silmää!

  Tykkää

  1. Nani Annette on kuvannut myös yhden ystäväni häät ja parinkin lapsia. Hänellä on kyllä tosi kivoja kuvia, etenkin tilannekuvat. Pitää pistää viestiä. Kiitos vinkistä, en olisi itse tätä muistanutkaan. 🙂

   Tykkää

 31. Käytettyjä hääpukuja kannattaa etsiä Lovebirdsistä! Linkki: http://www.lovebirds.fi/lovebirds/ Löysin oman iki-ihanan hääpukuni sieltä ja siihen täydellisesti yhteensopivan hunnun myös. Meillä on edessä häät tämän vuoden marraskuussa, joten luen mielelläni tämän kaltaisia hääpostauksia. Onnea vielä kihlauksen johdosta ja ihanaa häänodotusta!

  Tykkää

  1. Lovebirdsissa olenkin käynyt muutamaan otteeseen. Siellä on todella hyvä palvelu! Kiitos vielä onnitteluista. 🙂

   Tykkää

 32. Omasta avioitumisestamme on ensi vuonna jo neljännesvuosisata eikä tuttava/sukulaispiireissämme ole viime vuosina päästy viettämään kyseisiä juhlia, joten ohjeita/ vinkkejä on vaikea antaa. Joitakin asioita varmasti tekisimme toisin, jos juhlat olisivat nyt, tällä vuosituhannella. Häämatkakin on jäänyt tekemättä, vaikka muuten matkustelemmekin paljon yhdessä työn/vapaa-ajan puitteissa. Tuossa yksi säästökohde…
  Jälkikäteen olen ollut tosi tyytyväinen painettuun materiaaliin (kutsuihin, ohjelmaan, paikkakortteihin) sattumalta valitusta rusettikuviosta. Samaa yksinkertaista (= ei viittausta hääjuhlaan) kuviota on myöhemmin ollut elämän viedessä helppo käyttää lasten syntymäilmoituksissa, kaste-rippi- ja yo-juhlakutsuissa. Läheiset tuttavamme tunnistavatkin korttimme heti ja pahvin tyttö/poikaväristä päättelevät sisällön lukematta sitä.

  Ihanaa kihlajaisaikaa ja häävalmisteluja!

  Tykkää

  1. Kiitos Mimppu!

   Tuohan on hauska idea, että hääkutsussa ollut kuvio kulkee mukana läpi elämän! Vähän kuin perheen oma logo. 🙂 Veikkaan, että mekään emme suuntaa millekään hulppealle häämatkalle, mutta jonnekin on pakko päästä heti seuraavana päivänä. Olemme sen verran innokkaita matkustajia, että viiden tähden hotellien sijaan käytämme rahat mieluummin kahteen erilliseen matkaan. Mutta saa nähdä, vielä emme ole edenneet suunnitteluissa sinne asti. Paikkakin on edelleen haussa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s