Aamiaisista ja Mokon brunssista

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Valitsen hotellit sen mukaan, herään puoli tuntia aiemmin sen vuoksi, olen valmis näkevään vaivaa sen eteen ja se jää harvoin minulta väliin. Se on aamiainen. Rakastan aamiaisia, aamiaisruokaa ja aamiaisen isosiskoa eli brunssia. Jopa niin paljon, että aamiaisella on merkittävä rooli synttäreilläni. Lapsesta saakka syntymäpäiviäni on juhlittu aamiaisen merkeissä, joko kotona tai lähiseudun hotellien aamupalapöydissä. Viis illallisesta, kakusta ja kuohuviinistä, tärkeintä on saada synttäriaamiainen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Jos juhlit synttäreitäsi pian tai haluat muuten vain hyvälle brunssille, niin suosittelen kuvissa näkyvää Mokon brunssia. Kahvi on vahvaa ja hyvää, nakit Helsingin makkaratehtaalta ja croissantit lämpimiä. Erityisen paljon pidin Mokon omasta myslistä ja kotitekoisesta hillosta. Paikkana Moko on viehättävä, mutta myös vaarallinen: jos eksyt sisustuskaupan puolelle, niin brunssille tulee äkkiä lisää hintaa.

Mokosta pitää moni muukin, joten brunssille kannattaa varata pöytä. Mainitse pöytää varatessa, tuletko kaksin vai koko perheen kanssa, niin pääset tarvittaessa leikkinurkan läheisyyteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMihin brunssipaikkaan sinä suuntaat yhä uudelleen?

Mainokset

12 comments

  1. Ihanaa, että on muitakin aamiaisen rakastajia. Sen haluan valmistaa itse viikonloppuaamuina. Muut ruoat kokkaa meillä mieheni. En myöskään kaipaa illallisia synttäreille tai hienoa äitienpäivän lounasta. Aamiainen sen täytyy olla ja speciaaleina aamuina otan mielelläni lasin kuohuvaa.

    Maksullisia brunsseja tulee harvoin testattua. Itse valmistettuna ei ainakaan pety. Hotelleissa täytyy olla ihana aamiainen. Mielellään kauniissa miljöössä.

    P.S tänään jouduin poikkeuksellisesti lähtemään ilman aamiaista. Päivä lähes pilalla. Lähin kahvila äkkiä nenän eteen.

    Tykkää

    1. Me voidaan perustaa aamiaisklubi. 🙂

      Ja tuo on ihan totta, että itse valmistettuun aamiaiseen ei pety. Tämä nyt on tällainen ”first world problem”, mutta mikään ei harmita niin paljon kuin kallis ja huono aamiainen. Sen vuoksi googlaan aina hullun lailla aamiaisarvosteluja.

      Toivottavasti löysit kahvilan ja sait aamiaista. Ja kiitos kun kommentoit, teidän kommenttejanne on aina niin mukava lukea.:)

      Tykkää

  2. Oi kyllä, aamiaiset on ihania! Onneksi Helsinkiläiset kahvilat ja ravintolat osaavat vastata tähän kutsuun runsain mitoin nykyään. Ei kyllä ole yhtä erityistä suosikkia noussut listoille. Sandrosta tykkäsin silloin kun se maksoi vielä alle 20 euroa, nykyinen 26,90€ on jo liioittelua. Punavuorenkadun Cafe Mayan brunssia on kovasti kehuttu ja sitä olisi tarkoitus testata seuraavaksi.

    Tykkää

    1. Jes, täältä löytyy muitakin aamiaisen ystäviä. 🙂 Olen myös tosi iloinen siitä, että aamiaisia ja brunsseja tarjoilevia kahviloita löytyy lähes joka kaupunginosasta.

      Ja samaa mieltä, melkein 30 euroa brunssista on liikaa. Hinnat ovat nousseet Sandron lisäksi myös todella monessa muussa paikassa. Tarjoilut eivät ole muuttuneet lainkaan, mutta hinta on noussut lähes kympillä. Okei, kyllähän kulut ovat varmaan vuodessa kasvaneet, mutta tuskinpa kuitenkaan noin paljon. Toisaalta eihän se ole tyhmä joka pyytää. 🙂 Itselläni on kuitenkin kipurajana se parikymppiä.

      Cafe Maya lisätty listalle. Kiitos paljon vinkistä!

      Tykkää

  3. Voi kyllä, pitkät aamut viikonloppuisin ja ne aamiaiset… voi mitä arjen luksusta! Minulla on loppukuusta syntymäpäivä ja olen niin samaa mieltä noista synttäriaamiaisista. Olen usein jopa juhlinut synttäreitäni ystävien kanssa brunssin merkeissä. Mutta kyllä siihen se skumppa kuuluu aamullakin, mieluusti tietysti sampanja.

    Töölönrannan brunssi on keväisin ihana kun aurinko paistaa isoista ikkunoista sisään ja ruokakin on maittavaa. Tin Tin Tangoon ja Torrefazioneen palaan myös aamiaiselle usein. Tykkään enemmän amerikkaishenkisistä brunsseista, joista listalta valitaan tiettyjä juttuja ja ne saa suoraan pöytään. Lautasella sekoittuneet salaatit, nakit, lihapullat ja pavut ei aina toimi. Mutta niitäkin brunsseja harrastan säännöllisin väliajoin 🙂

    Mokon testaan pian! Olin aivan unohtanut sen olemassa olon! Olitteko Punavuoressa vai Sörnäisissä?

    Tykkää

    1. Töölönrantaa en ole testannutkaan, mutta Tin Tin Tango on ihana! Ja miten en ole muistanut Torrefazionen aamiaista, sehän on vakkaripaikkani. Kiitos paljon muistutuksesta!

      Toistelen itseäni täällä kommenttiboksissa, mutta olen samaa mieltä myös sinun kanssasi, aamupalalautaset tai listalta valittavat pienet annokset ovat suosikkejani. Jossain vaiheessa Kallion Galleria Keitaassa tarjoiltiin erinomaista brunssia, jossa sai valita 3 annosta listalta ja leivät, jälkkärit, mehut yms. oli sitten buffet-pöydässä. Annokset olivat kekseliäitä ja maukkaita. En ole käynyt siellä yli vuoteen ja käsittääkseni omistajakin on vaihtunut, joten en tiedä, millainen brunssi nykyään on tai tarjoillaanko sitä ylipäätään.

      Ja oho, jäi sitten se melko oleellinen tieto kirjoittamatta. Olimme siis Sörkän Mokossa. 🙂

      Tykkää

  4. Ihana vinkki! Kiitos. Olen samaa aamiaisen rakastajien heimoa ja en vaan pysty aloittamaan päivää ilman aamiaista. 😊

    Tykkää

  5. Mokon brunssi on hyvä! Ja lasten kanssa myös kiva, jos ne eivät innostu tutkimaan myytäviä…;) Mä oon pettynyt Helsingin brunsseihin, tai niihin, joita oon testannut, liian Ruotsin laivan buffa-henkeä, liikaa ihmisiä ja bulkkiruokaa. Moko oli siis positiivinen ylläri! Täytyy jatkaa täydellisen brunssin metsästämistä, pitkään ja hartaasti syömistä ei voita mikään!

    Tykkää

    1. Haha, toi on kyllä totta, Mokossa sisustusliikkeen tavarat varmasti kiinnostavat lapsia. 🙂

      Jep, aika monessa paikassa on satsattu määrään laadun sijaan. Pidän itsekin enemmän sellaisista paikoista, joissa on ainakin jotain kotitekoista ja tarjoilut laitettu siististi esille. Veikkaan, että sinä voisit tykätä Suvannon aamiaisesta. Sinne ei mahdu paljon ihmisiä, tarjoilut on nätisti esillä ja suurin osa niistä kotitekoisia. Ja toinen voisi olla Cafe Cardemumma Kalliossa, ihan Brahen kentän vieressä.

      Tykkää

  6. Oih, mä rakastan myös aamiaisia ja brunsseja!
    Töölönlahden brunssi on ihana, sekä Sandro. Ja Porvooseen tulee ajeltua loistavan brunssin takia, ravintola Sicapelle tarjoaa todella maukkaan brunssin. Mustikkamaan Alia oli aikoinaan hyvä, nyt olen kuullut liian paljon negatiivista :(. Täytyykin tuo Mokon brunssi testata seuraavaksi!

    Tykkää

    1. Kiitos vinkistä, nythän meillä on erinomainen syy lähteä Porvooseen jonain viikonloppuna. Jos sinne vielä pyöräilisi, niin brunssi maittaisi taatusti. 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s