Olohuoneen statuspäivitys

Noora K.Koti11 (1 of 1)-Exposure51

Koti12 (1 of 1)-Exposure51

Edellisen blogin puolella pohdiskelin, mihin suuntaan sitä lähtisi olohuoneen sisustusta viemään. En ole aivan minimalistisen tyylin edustaja, mutta en kestä sitäkään, että joka paikka on täynnä roinaa. En kuulu väri-iloittelijoihin, mutta puhdas mustavalkoinen on sekin minulle vähän turhan ankaraa. Sisustusfilosofiani taitaa siis olla koko lailla sama kuin elämänfilosofianikin – en halua sijoittua mihinkään ääripäähän tai päättää mitään kauhean jyrkästi.

Kun joulukoristeet oli kerätty pois, alkoi hahmottua se, mitä seuraavaksi voisi tehdä. Koko syksy vaivannut jonkinasteinen remontti- ja sisustuskrapula on nyt hellittänyt sen verran, että voin ajatella esimerkiksi sitä, että täällä tapahtuisi jotain, johon tarvitaan työkaluja, kuten poraamista ja kokoamista. Olen nyt myös valmis laittamaan seinille jotain.

Koti3 (1 of 1)-Exposure51

Koti4 (1 of 1)-Exposure51
Koti6 (1 of 1)-Exposure51

Viikonloppuna mallailin ensimmäistä kertaa aikoihin vähän asetelmia. Viime viikolla aloitin tulppaanikauden. Tuoreet kukat kotona ovat minulle yksi tärkeimmistä fiilisjutuista. Päätin jokin aika sitten, että haluan laittaa rahojani enemmän matkustukseen, mikä tarkoittaa tietysti sitä, että jostain muusta on tingittävä. Kiiltäväkantisista lehdistä, jokaviikkoisesta ulkona syömisestä ja starbucksitteluista on minusta aika helppo luopua, mutta kukista ei. Onneksi löysin Lidlin tulppaanit!

Koti8 (1 of 1)-Exposure51

Koti9 (1 of 1)-Exposure51
Tämä on olohuoneen tilanne nyt. Laskosverhot ovat edelleen hankkimatta, samoin tuo päätykaluste. Päädystä alkaa muodostua jo pieniä paineita, mutta en halua siihen mitään ”ihan kivaa”. Mielikuvissani siintää jotain tällaista tai tällaista, mutta tuontyyppisiä kalusteita on hankala löytää. Yksi vaihtoehto oli myös kiinnittää seinään kolme tai neljä keittiön yläkaappia vierekkäin ja valita korkeakiiltoiset ovet. Suunnitelma kuitenkin kaatui ainakin toistaiseksi siihen, että yläkaappien katolla ruuvit ovat näkyvissä, joten lisäksi pitäisi keksiä vielä joku peittolevysysteemi. Tämä tarkoittaisi nikkarointia ja sahaamista ja kumpikin meistä on edelleen remppakaaoksesta sen verran traumatisoitunut, että ihan vielä ei pysty. (Itse asiassa rempparutistus oli sen verran ärhäkkä, että päätimme suosiolla perua päätöksemme jatkaa heti tänä vuonna kylppärin ja vessan kanssa. Ei vaan pysty.)

Koti13 (1 of 1)-Exposure51

Koti14 (1 of 1)-Exposure51

Verhottomuutta kestän paremmin, koska tykkään ruutuikkunoistamme ja runsaat tekstiilit kaikkialla muualla hoitavat sen, ettei täällä ole liian kolkkoa.

Koti16 (1 of 1)-Exposure51

Tyhjille seinille sen sijaan tapahtui jo. Ostin Fotografiskasta kaksi julistetta ja viikonloppuna hankin niille kehykset. Postereissa on kaksi mieluisaa asiaa, pussailu ja New York. Ajattelin, että niistä tulee varmasti ihan hyvät feng shuit. Ostin kehyksiä lisäksi kaksi ylimääräistä, vähän pienempää kokoa. Näihin ajattelin teettää mustavalkoisina itse Nykistä ottamiani kuvia. Niiden kuvien valinta ja kehysten paikan päättäminen onkin sitten seuraava homma.

Koti5 (1 of 1)-Exposure51

Koti17 (1 of 1)-Exposure51

Ehkä tästä riemastuneina saamme pian seinälle myös ne kaksi naulakkoa, jotka ostin lokakuussa?

Mainokset

37 comments

 1. Moi!

  On hyvä vetä vähän henkeä projektien välissä.

  Oletko käynyt Fasaanissa Korkeavuorenkadulla? Sieltä olen itse tehnyt monia hyviä löytöjä. Ja ympäristössä on muitakin kivoja sisustusliikkeitä.

  Itse tuumailin joskus vastaavaan tarkoitukseen myös Sopen matalaa lasiovellista Fakta (?) -kirjakaappia, joskin se on tyyliltään modernimpi.

  T:Johanna

  Tykkää

  1. Jep, pakko vetää henkeä. Totesin kyllä moneen kertaan rempan aikana, että rakentajien täytyy olla jotain ihan eri ihmisrotua kuin minä. Sen verran meinasi mennä kuppi nurin ihan tällaisessa muutaman kuukauden projektissakin.

   En ole käynyt Fasaanissa, kiitti vinkistä! 🙂 Multa on mennyt sellainen kauppa ihan kokonaan ohi, pitääkin mennä tutustumaan mitä pikimmiten.

   Kivaa loppuviikkoa, Johanna!

   Tykkää

 2. Jep, tiedän tunteen! Mä luulen, että meillä on sisustus jossain kuosissa ehkä juhannuksena, nyt ei vaan jaksa lmiettiä saati ostaa yhtään isompaa. Kunhan nyt ensin muutetaan… 🙂

  Tykkää

  1. Joo-o. Mä luulen, että meillä saattaa mennä vielä juhannuksen ylikin… Tai ainakin nyt tuntuu siltä. 😀 Tsemppiä teille kans kaikkeen!

   Tykkää

 3. Vinkkaan myös, että taiteilijaseurojen taidelainaamot ovat hyvä paikka hankkia seinäntäytettä.
  Taidelainaamosta saat kuukausimaksulla grafiikkaa, maalauksia, veistoksia..Voit palauttaa teoksen, jos et tykkääkään tai sitten huomaat, että hups taulu tulikin maksettua ja se on nyt ihan oma 🙂 Mulla on Jyväskylän taiteilijaseuran galleria Beckeristä aikoinaan hankittu nimekkään taiteilijan työ, jota maksoin kympin kuussa, kunnes se oli oma. Tuollainen summahan ei tunnu misään ja hintaan kuului kehystys. Nyt suunnittelen uuden työn hankintaa. Helsingissäkin on oma taidelainaamo.

  Kodin laittoon saa kummasti aina uutta puhtia, kun aurinko alkaa tulla esiin 🙂 Ihanaa!

  Tykkää

  1. Olipas hyvä vinkki, jotenkin sitä aina defaultina ajattelee, että taide on kallista. Mä huomaan tosin, että eniten taidan pitää valokuvataiteesta. Onkohan niillä sellaista?

   Toi on muuten totta. Ehkä me sitten pestään ikkunatkin, joissa on edelleen remonttipölyt komeasti kiinni. 😀

   Ja todellakin, ihanaa!

   Tykkää

 4. Hei, tsekkaapa A&A Design Punavuoressa, siellä on tuon linkkaamasi lipaston/kaapin tyylisiä huonekaluja, josko sieltä löytyisi jotain kivaa olohuoneeseen 🙂

  Tykkää

  1. Kiitti vinkistä, toikin on mulle ihan uusi liike! Tai muistan kyllä sun postauksen siit ja ajattelin, että pitää mennä käymään ja sitten unohdin koko jutun. 😀

   Tykkää

 5. Ihaninta olohuoneessasi on minusta se, ettei siellä ole televisiota! Tila huokuu rauhaa. Sohviin voi joko käpertyä kirjan ja viltin kanssa, tai sitten täyttää tila mukavilla ihmisillä. Luopuisin mielelläni televisiosta, mutta puolisoni takia tämä on mahdotonta: Hänelle television katselu on miltei meditatiivinen rituaali, jota ilman hän ei rentoudu. Itse pidän sitä lähinnä melusaasteena…

  Tykkää

  1. Meillä on tosiaan telkkari toisessa huoneessa ja tykkään tästä ratkaisusta itsekin tosi paljon. ja sitten kun olkkarissa ei ole telkkua, niin ei tuu ikinä vajottua sohvalle arpomaan, että mitäs sieltä tulee ja sitten yhtäkkiä kaksi tuntia on mennyt. Katotaan sieltä vain, mitä halutaan ja that’s that. 🙂

   Tykkää

 6. Kiva värimaailma kodissasi ja tyyli. Olohuoneesi peräseinä vaatii jotain. Siirtäisin sohvan keskemmälle seinää, pois nurkasta, peräseinä vaatii jotain esim. matalan lipaston, jotain. Vaihtaisin ison tuolin ja pienen tuolin paikkaa. Verhot olisi ehdottomasti kiva lisä ja varmasti yllättyisit miten paljon ne toisivat huoneeseen viimeistellymmän fiiliksen. Muuten kivoja tavaroita ja yhdistelet kivasti.

  Tykkää

  1. Kiitos näkemyksistäsi! Niin kuin tuossa kirjoitinkin, niin peräseinälle on tulossa kaluste, kunhan oikeanlainen löytyy. En aio pitää kiirettä ja ostaa jotain ihan kivaa väkisin vain siksi, että siihen pitää saada jotain. Sama juttu verhojen kanssa. Tiedän kyllä oikein hyvin, että ne luovat viimeistellyn fiiliksen, mutta jaksan odottaa niin kauan, että täydelliset löytyvät.

   Toi on muuten totta, että kuvissa näyttää ihan siltä, että sohva olisi seinässä kiinni, vaikka oikeasti se on nimenomaan aika lailla keskellä seinää ja seinään on reilusti väliä. Taitaa vähän objektiivi vääristää. 🙂 Kalusteidenkin järjestys on vuosien varrella myllätty moneen kertaan uusiksi. Nykyinen järjestys näyttää livenä parhaalta.

   Tykkää

 7. Moikka!
  Olen aina tykännyt Noora K:n blogista, mutta nyt toisen Nooran myötä blogi on muotoutunut jopa vielä aiempaa kiinnostavammaksi – ihanaa!
  Haluaisin kysyä, muistatko, millä maaleilla olohuoneen seinät on maalattu? Lähiaikojen suunnitelmissa on uuden kodin seinien maalausta, ja harkitsen juuri jotakin vaaleanharmaita valkoisten lautalattioiden rinnalle. Rakastan valkoista, mutta täysin kokovalkoinen sisustus lattioineen, seinineen ja huonekaluineen hieman epäilyttää…

  Tykkää

 8. Löydät varmasti aikanaan juuri sen oikean kalusteen takaseinälle. Väliversiot on tosiaan ihan nou nou, niistä kun tuppaa helposti tulemaan pysyviä vain häiritsevällä tavalla.

  Meillä on juuri meneillään vessa- ja saunaremppa ja hermot ovat olleet koetuksella. Jotain pientä yllättävää tulee koko ajan esiin, rautakaupassa saa juosta koko ajan ja koko koti lainehtii kaikkea remonttirojua kuin tulvan tuomana. Ymmärrän siis erittäin hyvin päätöksen lykätä remppaa ensi vuodelle, kun teillä on noin suuri remontti jo muutenkin takana. Kylppäriremontti on niin iso ponnistus, että se vaatii kunnon motivaation 🙂

  Tykkää

  1. Näin mäkin ajattelen, se tulee sitten vastaan kun tulee. Tai ehkä mun mies innostuu kesällä nikkaroimaan ja toteutetaan yks toinen suunnitelma. 🙂

   Just toi, että koko koti on töynnä kaikkea ja rautakaupassa saa juosta joka päivä ja sieltä ei koskaan selviä alle satasella. Nyt on pakko vähän huilata, eikä korottaa heti taas stressipisteitä tappiin. 🙂

   Tykkää

 9. Oikein nättiä, mun maun mukaan! Valkoinen lattia muuttaa ilmettä yllättävän paljon. Mistä ja mikä tuo valkoinen sivupöytä on? Mulla on useammankin pikkupöydän tarve. Osa voisi olla jujumeininkiä, osa neutraaleja ja helposti siirreltäviä tai muunneltavia.

  Laidelainaamovinkki (yllä) oli hyvä. Mä olen nuoresta asti hankkinut aitoa taidetta perityn lisäksi, joskus lainaamoista, joskus muuten. Sitä on ihan joka lähtöön, varmasti myös valokuvataidetta. Taidelainaamoista kannaa kysellä tai ottaa suoraan yhteyttä taiteilijaan ja mennä vaikka työhuoneelle katsomaan teoksia, vältää välikäsien kulut. Monet taiteilijat ovat varsin joustavia eivätkä halua hautoa teoksiaan vain omissa nurkissaan. Joku voisi innostua yhteistyöstäkin. 🙂

  Ja Netta Laivuri on hurmaava turri talmikarvassaan! Sillä on aina sellainen ilme, ettei ole koskaan tehnyt mitään pahaa ja ansaitsee pelkästään herkkuja ja kehuja.

  Tykkää

  1. Kiitti! 🙂 Valkoinen sivupöytä on aikoinaan sellaisesta liikkeestä kuin Country White. Se ei ollut muistaakseni mitään tunnettua merkkiä, ei ainakaan jäänyt mieleen. Toi on kyllä kevyt ja näppärä ja aika ilmava, kun siinä on toi lasikansi. Luulisi, että jos ei sieltä Country Whitesta löydy, niin varmaan jostain muusta maalaisromanttista tyyliä edustavasta kyllä?

   Pitääpäs alkaa perehtyä valokuvaajiin. Tai sitten joku abstrakti maalaus voisi myös olla hieno.

   Haha, Laivis on kyllä sellainen tursake tällä hetkellä. 😀 Olisi pitänyt viedä nypittäväksi jo sata vuotta sitten, mutta ei vain olla saatu aikaiseksi. Ja on se kyllä aika ilmeensä mukainen, kiltti hauva. Tosi harvoin tekee mitään tuhmuuksia. ❤

   Tykkää

 10. Minusta sisustuksessa onkin tärkeää se, että valmista ei tartte tulla koskaan, vaan asiat muotoutuvat aikanaan. Jos jotakin väliaikaisratkaisua kaipaisin, niin iso sisustustarra tonne peräseinälle, sen sais sitten pois jos ei sovi yhteen The Täydellisen Lipaston TM kanssa. 🙂

  Rakentaminen poikkeaa remontista siinä, että on helpompaa ja nopeampaa tehdä kokonaan uutta kuin purkaa, säilyttää ja rakentaa uutta tilalle. Ja raksa-aikana ei tarvitse asua työmaan keskellä, vaan sen aikana saa suljettua oven ja poistuttua takaisin normaaliin elämään. Kylppäriremppa on vielä harvinaisen pirullinen tapaus, kun se haittaa normaalielämää, vedet poikki, vessaan ei pääse jne jne.

  Tykkää

  1. Näin on! Tykkään sellaisesta pienestä kerroksellisuudesta ja epätäydellisyydestä.

   Toi on kyllä totta, että sen kaaoksen keskellä ei tarvitse asua. Kylppärirempan ajaksi on kyllä pakko muuttaa jonnekin muualle, ei mulla ainakaan hermo kestä muuten… 😀

   Tykkää

 11. Kiva nähdä välillä pienempiäkin olohuoneita blogeissa 🙂 Monessa suositussa sisustusblogissa olohuoneet tuntuvat olevan valtavan tilavia ja ei-niin-runsaasti sisustettuja 🙂 Teillä on kivan näköistä!

  Tykkää

  1. Joo, meidän olohuone on tosiaankin pieni. Nykyään taitaa olla isommat muotia, mutta tää talon rakennettu 1995, joten ei noudattele ihan näitä tän päivän juttuja siltä osin. 🙂 Ja kiitos! 🙂

   Tykkää

 12. Meillà rempattiin koko asunto vuosi sitten ostettuamme uuden kodin. Edelleenkààn meillà ei ole verhoja (ei edes verhotankoja), mattoja eikà tauluja (lukuunottamatta yhtà aikoinaan taidelainaamosta ostamaani taulua). Valkeat maalatut lautalattiat ovat kauniit sellaisenaan, eikà ole varaa juuri nyt ostaa sellaisia mattoja kun haluaisin. Aikaisemmat valkeat puuvillamatot on hankalampi pitàà puhtaana kuin paljas lattia. Mulla ei myôskààn ole mitààn ideaa verhoiksi ja valoisa luonnonmaisema on mukavaa katseltavaa sellaisenaan. Taulujen suhteen olen niin kranttu, etten ole vielà sellaisia lôytànyt, joita seinille laittaisin :). Mun mielestà juuri matot, taulut ja valaisimet ovat ne, joilla joko pilataan sisustus tai tehdààn se tyylikàs ja kotoisa lopputulos.

  Tykkää

  1. Valkeat maalatut lautalattiat on niin superihanat! ❤ Ja olen samaa mieltä, että sitä sisustusta ei kannat yhtään hoputtaa, vaikka kuinka tekisi mieli. Se ottaa sen oman aikansa, jotta lopputuloksesta tulee sitten just sellainen omanlainen. Taulutauluista olen muuten ihan samoilla linjoilla. Monesti niissä tuntuu tapahtuvan jotenkin liikaa. 🙂

   Tykkää

 13. Teillä on kyllä supernättiä! Tykkään tyylistäsi todella paljon. Itse olen yrittänyt viimeaikoina metsästää jotain kivaa pyöreää sohvapöytää, mistä /minkä merkkinen tuo teidän on?

  Tykkää

 14. JABADUUUU! Nyst vasta päädyin tänne uuteen blogiisi ja siis mitä, tämähän on ollut täällä jo iät ja ajat!!! Miten oon missannut? Oonko mä muka näin huithapelii ja laiskimus kommentoimaan aina?!?!?! Noloa, pahoittelut.
  Ihanalta näyttää tämä uusi koti, käyn heti korjaamassa osoitteen sivupalkkiin. Kivaa viikonloppua.

  Almuska

  Tykkää

  1. Jee, ihanaa kun löysit! Mutta tiedätkö, musta tuntuu, että ihan kuin oisit kuitenkin kommentoinut tänne jo ihan silloin alussa. Vai olikohan se joku toinen Alma?

   Ihanaa sunnuntaita sinne!

   Tykkää

   1. Voi lahopää?! Oonkohan? Se olisikin aika vitsi jos olisin enkä muista yhtään.:) Mutta onnittelen uudesta blogikodista nyt sit varuiksi vielä toistamiseen.:)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s